Parima tulemuse keerulisemal ehk laial eksamil saavutasid Narva keeltelütseumi õpilased, kus kooli 33 abiturienti said keskmiseks tulemuseks 91,9 punkti. Tallinna reaalkooli 106 õpilase keskmiseks tulemuseks oli 88,1 punkti ning Tallinna prantsuse lütseumi 36 õpilast 85,3 punkti.

Neljanda tulemuse sai Hugo Treffneri gümnaasium (84,5 punkti) ning viienda Vinni-Pajusti gümnaasium (82,7 punkti).

Keerulisemal eksamil sai 41 õpilast maksimumtulemuse
Kui kitsa matemaatika eksami valinutest suutis maksimumtulemuse saada 5 õpilast, siis raskema ehk laia eksami valinud õpilastest sai maksimumtulemuse tervelt 41 õpilast. Eelmisel aastal olid arvud vastavalt 3 ja 16.

Kitsa matemaatika eksamil oli parim Tallinna prantsuse lütseum, kus 15 selle eksamivariandi valinud õpilast said keskmiseks tulemuseks 90,3 punkti. Paremuselt teise tulemuse said Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumi 42 õpilast 82,3 punktiga ning kolmanda Narva keeltelütseumi 20 õpilast 78,8 punktiga. Neljanda tulemuse said kergema matemaatika eksamil sakala eragümnaasiumi õpilased (78,4 punkti) ning viienda Gustav Adolfi gümnaasiumi õpilased 78,2 punktiga.

Matemaatika eksamit tegi sel aastal kokku 8044 abiturienti, neist 4604 valis laia ning 3440 õpilast kitsa eksami. Laia eksami sooritanute keskmine tulemus oli 56,3 protsenti ning kitsa eksami valinud abiturientidel 39,9 protsenti.

Haridusministeeriumist rõhutati veel, et kaks eksamit on 51 protsendi ulatuses analoogsed ning kõikidel kitsast matemaatikat õppinutel on võimalik teha soovi korral laia matemaatika eksam ning vastupidi.

Kitsa ja laia eksami valijate arv ei muutunud
Eelmisel aastal oli laia matemaatika eksamil samuti parim Narva keeltelütsum (endine Narva humanitaargümnaasium), teine samuti Tallinna reaalkool ning kolmas Narva vanalinna riigikool. Kitsa matemaatika eksamil oli esikolmik Narva keeltelütseum, Tallinna prantsuse lütseum ja Paldiski ühisgümnaasium. Laia eksami valis eelmisel aastal 4720 noort ning kitsa eksami 3422, seega olid need numbrid praktilisel samad, mis sel aastal.

Laia matemaatika eksami tulemused kooliti

Kitsa matemaatika eksami tulemused kooliti