Väga kõrged keskmised tulemused olid sel aastal ka Narva keeltelütseumis, kus eksamit kirjutas 53 õpilast, kelle keskmine tulemus oli 90,8 punkti, ja Tallinna humanitaargümnaasiumis, kus eksamit kirjutas 38 õpilast, kelle keskmine tulemus oli 90,1 punkti.

Eesti keele teise keele riigieksamil osales üldhariduskoolides, kutsekoolides ja mujal kokku 2146 õpilast, mida on enam kui 200 võrra vähem kui eelmisel aastal. Eksami keskmine tulemus oli sel aastal 60,4 protsenti, mis on pisut kõrgem kui eelmise aasta 58 protsenti. Üldiselt on eksami keskmine tulemus püsinud viimastel aastatel stabiilne.

Sajale punktile kirjutas eksami kuus õpilast. Vähemalt 90 punkti sai 375 õpilast ehk 4,3 protsenti eksaminandidest. Eksamil vähemalt 60 protsenti maksimumtulemustest saavutanud eksaminandidele antakse välja eesti keele B2-taseme tunnistus.

Sel aastal saavutas B2-taseme 1187 õpilast ehk 55 protsenti eksaminandidest. Gümnaasiumi lõpus ei pea eksamit sooritama õpilane, kes on koolile esitanud eesti keele C1-taseme tunnistuse. C1-taseme tunnistusega eksamilt vabastatuid on vähem kui eelmisel aastal, tänavu 62 eksaminandi.