Delfi andmetel kohtusid riigisekretär ja ministeeriumide kantslerid esmaspäeval, et nõu pidada, millised riigitöötajate poolt seni nauditud lisahüved alles jätta ning millistest tuleb neil edaspidi loobuda.

Nii kaob täielikult riigiametnike puhkusetoetus, nõndanimetatud 13. palk. Samuti tõmmatakse kriips peale Eesti-siseste komandeeringute päevarahadele, mis pidi juulist alates, tõsi küll, niikuinii kaduma.

Tulemustasu osas tehti samuti ettepanek selle mitte maksmiseks. Siiski jäi kehtima kokkulepe, et tulemustasu võivad maksta need asutused, kel selleks toimiv süsteem ja rahalised vahendid olemas on.

Ka jäävad riigiteenistujad edaspidi ilma spordikompensatsioonist, kuid juba kehtivad ja lepingutega seotud saalide rendid raha olemasolul jätkuvad.

Kokku lepiti ka selle osas, et riigiasutustes korraldatakse tänavu riigi raha eest ainult laste jõulupidu. Kõik teised üritused toimuvad soovi korral töötajate enda kulul.

Samuti jäetakse valdavalt ära sünnipäevade, lapse koolimineku ja õnnetusjuhtumite puhul makstavad toetused, või kui neid makstakse (sh matusetoetus), siis minimaalselt.

Sünnipäevalillede ja tööstaaži-kingituste osas jäeti võimalused lahtiseks ning iga ministeeriumi või asutuse enda otsustada.

Ühist kokkulepet ei sõlmitud auto- ja mobiiltelefoni kompensatsiooni ja lauatelefonide osas, samuti esinduskulude osas, mis ettepaneku kohaselt pidid säilima ministritele, kantslerile ja rahvusvaheliste suhete edendajatele.

Kelle kulul ametnikud edaspidi tööpostil kohvi, vett ja teed joovad, jäi samuti ühise kokkuleppeta.

Üks hüve, mis riigiametnikele siiski kindlasti alles jäetakse, on õppelaenude põhiosa kustutamine, ehkki kõlas ka ettepanek õppelaenuseaduse muutmiseks.