"Naiste ajateenistus ei ole midagi erilaadset ja kui poliitiline otsus selles osas langetatakse, siis on mul selle üle vaid hea meel," kommenteeris Terras Delfile ideed muuta ajateenistus sarnaselt Norrale ka Eestis naistele kohustuslikuks.

"Loomulikult toob see kaasa teatud muudatusi kaitseväes, olmes ja võibolla ka väljaõppes, kuid me saame sellega hakkama," ütles Terras ning lisas, et naised, kes on siiani vabatahtlikult teenima asunud, on tublid ja nende mõju on ka meesajateenijatele ainult positiivne.

Norrast saab varsti esimene Euroopa ja NATO riik, kus sõjaväeteenistus on kohustuslik ka naistele. Kaitseväe juhataja Riho Terras ütles üle-eelmisel nädalal, et ta sooviks sama näha kümne aasta jooksul ka Eestis. "Eesti kaitseväes peavad kogemuse ja väljaõppe saama kõik Eestimaa parimad pojad ja tütred," sõnas ta.

Delfi küsitletud naispoliitikutest pooldasid ideed Marianne Mikko ja Evelyn Sepp, IRL-i liige Kaia Iva oli aga pigem vastu. Ideed pooldab ka võrdõiguslikkuse volinik Mari-Liis Sepper.