Peaministri büroo juht Liina Kersna kinnitas Delfile, et Andrus Ansipil on olemas relvaluba ja ta hoiab relva vastavalt ettenähtud korrale.

"Kaitseväe juhataja pidas vajalikuks hea koostöö äramärkimiseks kinkida Andrus Ansipile - peaministerile ja kaitseliitlasele - kaitseväelase peamise tunnusmärgi - relva," ütles kaitseväe peastaabi strateegilise kommunikatsiooni osakonna ülema asetäitja Vallo Toomet Delfile.

Toomet lisas, et Andrus Ansipi juhitud valitsused on jõuliselt toetanud riigikaitse arengut ja pidanud tähtsaks hoida kaitsekulutuste tastet kahe protsendi tasemel sisemajanduse kogutoodangust.

"Tänases keerulises geopoliitilises olukorras on ostunud see ainuõigeks põhimõtteks," põhjendas Toomet. "Lahkuv peaminister on alati toetanud ja meeles pidanud Eestis missioonisõdureid."

Colt M 1911 on USA teenekas armeepüstol. Põhilahenduselt juba saja-aastane relv on ajapikku läbinud mitmeid mudelivärskendusi, kuid tänagi ei saa seda alaväärtuslikuks relvaks pidada, on ajakiri Tehnikamaailm relva iseloomustanud.