"Tallinna linnavalitsuse äärmiselt küüniline kokkuhoid tänavavalgustuselt seab ohtu jalakäijad ning suurendab riske liikluses tervikuna," selgitab linnavolikogu sotsiaaldemokraadist revisjonikomisjoni esimees Hanno Matto linna pimendamise mõju liiklusohutusele, teatasid sotsiaaldemokraadid.

10 000 valgusti kustus hoidmine annab linnale kokkuhoidu miljon eurot aastas.

„Ajal, mil linnavalitsus kulutab kümme miljonit maksumaksja eurot aastas sisutule parteipropagandale on linnatänavad pimedad ning inimeste tervis ja vara selgelt ohus,“ täpsustab Matto linnavalitsuse valikute eelarvelisi proportsioone.

Normikohase tänavavalgustuse olemasolu vähendab liiklusavariide riski pimedal ajal 25%.
Samuti on risk kuritegevuse ohvriks sattuda just suurem pimedal ajal valgustamata tänavatel.
Tänavavalgustuse väljalülitamisel on kasutuks muudetud ka tänavatele paigaldatud turvakaamerad.

„On arusaamatu, et lisaks üldisele pimendamisele on hakatud tänavavalgustust kustutama remonditavatel teelõikudel, näiteks Narva maanteel Kreutzwaldi ja Poska tänavate vahelisel lõigul,“ kritiseerib revisjonikomisjoni esimees Matto linnavalitsuse mõtlematust.

„Augusti õhtud ja ööd on pimedad, kuid õnneks pole kooliaeg veel käes, mil kindlasti peab linnavalitsus taastama linnatänavate skandinaavialiku valgustatuse, et kaitsta lapsi ning tagada vajalik liiklusohutus ja elanike turvatunne linnas,“ seab Matto linnavalitsusele tähtaja linnavalgustuse sisselülitamiseks hiljemalt esimesest septembrist.