Tuletõrjujad kutsuti kella 17 paiku Kaera 6 asuvasse restaureerimiskeskusesse, kus põles lahtise leegiga suur kõrvalhoone. Kuuri ühes otsas olid vanad autokummid ja segumasinad, teises hinnalised, vanadest mõisatest taastamisele toodud puit- ja kividetailid, teatas Tallinna päästeamet.

Esialgse hinnangu järgi said kuuma käes kannatada peamiselt Ohtu mõisast vandaalide eest Tallinnasse varju toodud ja hoonesse ladustatud uksed, trepid, kaminaosad ja muud detailid, ütles restaureerimiskeskuse esindaja Toivo Lepik BNS-ile.

Tema sõnul said tules kannatada ka Tallinna Raeapteegist restaureerimiseks toodud materjalid.

“Hämmastust tekitab aga asjaolu, et ilmselgele süütamisele vaatamata ei kavatse politsei ega päästeamet asja uurima hakata, lükates seda ülesannet teineteise kaela ja soovitades pöörduda otse siseministri poole,” oli Lepik uurimisorganite suhtes kriitiline.

Tules kahju saanud materjalid on Lepiku sõnul hindamatu ajaloolise väärtusega. “Nagu selgub, toodi materjalid ühtede vandaalide eest teiste hävitada,” märkis ta.

Harjumaal asuv Ohtu mõis on tuntuks saanud sellega, et mõni aeg tagasi viisid vargad kraana abil minema terve selle vaskkatuse.