“Igaüks on pidutsenud, kuid kuidas saab end nii pildituks juua? Tundub, et seal oli muudki kui ainult alkohol. Aga eks mingil määral loeb ka kodune kasvatus — kui arvad, et võid endale kõike lubada,” räägib puhkekeskuse omanik, Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni juhatuse liige Ants Sumberg SL Õhtulehele.

Tema sõnul jätsid noormehed algul viisaka ja korraliku mulje. “Tegid seal süüa ja tundusid korralikud poisid. Lõppu ei taha meenutadagi,” lausub Sumberg. Pilt, mis töötajatele 2. jaanuaril avanes, oli kohutav.

“See oli meile šokk,” meenutab Sumberg. “Neli või viis puittooli ja pehme sohva seljatugi olid ära lõhutud, pudelid katki pillutud, kõik kohad täis oksendatud. Seltskond oli maja ette uunikivitrepile lõkke teinud, kuhu toolid ilmselt pani,” räägib ta. Kadunud on üks lisavoodi, mida seltskond tõenäoliselt lõkkematerjaliks kasutas, ja kolm voodikomplekti. Kahjustada on saanud ka majaesine uunikividest laotud parkett.

Koristajad pidid palkmaja nädalapäevad rookima ja puhastama. Kuna okse- ega alkoholilehk pole täispuitmajast kadunud, ei saanud maja Otepää maailmakarikaetapiks välja üürida.

Puhkemaja omanikule tekitatud kahju ulatub kümnetesse tuhandetesse kroonidesse. Lõhutud männipuittoolid olid valmistatud kolm-neli aastat tagasi eritellimusel. “Juristiga oleme arutanud, kahjusumma on 12 000 krooni, kuid me pole arvestanud palkmaja nädala aja eest saamata jäänud üüri,” ütleb Sumberg.

Sumbergi hinnangul oli 10-15 pidutsejat. Vastutuse on võtnud maja üürinud Maido Maiste, kelle isa on lubanud kahju heastada, märgib Sumberg.

Saku noormees Maido Maiste, kes kandideeris omavalitsusvalimistel Res Publica nimekirjas, tunnistab — pidu läks liiale küll. “Mis seal ikka toimus, täiesti tavaline aastavahetuse pidu, muud midagi. Ma ei saa öelda, et ma kaine olin. Kas nüüd alkoholiga just liialdati, kuid natukese ikka võeti,” räägib Maiste.

Ta ütleb, et tegelikult pole see kellegi asi, mis toimus. Tema sõnul oli pidutsejate seas tema tutvusringkond, läbi käis ka kõrvalmaja rahvas.

“Kas otseselt lõhuti, kuid paar tooli läksid puruks. Voodi läks ka kellelgi puruks. Ma ei oska kõigele vastata,” sõnab Maiste.

Oli tegemist kaklusega või peksid mööbli ja pudelid puruks meeltesegaduses noormehed? “Ma ei oskagi päris täpselt öelda.”