Täpsemaid detaile oma edasise karjääri kohta ei soovinud president Toomas Hendrik Ilvese poeg täna ETV saates "Kahekõne" avaldada.

Samas rõhutas Luukas Ilves, et Eestis pole kindlasti Stanfordi ülikooli diplomi ja rahvusvahelise kogemusega inimese jaoks kitsas. Ta kutsus ka üles loobuma mõtteviisist, mille puhul mõeldakse ainult sellele, kuidas Soomele või Rootsile järele jõuda, vaid hoopis mõtlema sellele, kuidas me näiteks aastal 2030 võiksime nimetatud riikidest mõnes mõttes isegi paremad olla.

Kaitseväes teenimist ja kaitseväge ei pea õhutõrjepataljoni embleemiga sõrmust kandnud Ilves kindlasti mitte mõttetuks. "Kaitseväge on vaja, et suudaksime säilitada iseseisvuse ja kõik need hüved, mis sellega kaasnevad," sõnas ta.

Õhutõrje valis Ilves kaitseväes omal algatusel, sest sel aastal sai esimest korda tutvust teha uue süsteemiga Mistral. Samuti mainis Luukas Ilves, et tuli oma elu kajastamisel teadlikult meediale vastu, et selle raames näidata ajateenistuse positiivset külge.

Presidendi poeg poliitikasse mineku plaane ei pea. Poliitikasse minekuks peab inimene tunnistama, et ta suudab teiste eest otsustada ja selleks on vajalik teatav küpsus, arvas Ilves ning lisas, et vaevalt 20-aastane inimene nendele nõuetele vastab.

Oma õe ümber puhkenud väljapressimisskandaali ei pidanud Luukas Ilves vajalikuks kommenteerida. "Ma arvan, et alaealine inimene, kes pole soovinud avalikkuse tähelepanu ja kes on kuriteo ohver, ei ole legitiimne avaliku huvi objekt," lausus ta.