Res Publica heidab Reformile ette, et hädavajalike seaduseelnõude ettevalmistamine käib teosammul, ühiskonna arengu seisukohalt tegelike vajaduste rahuldamist välditakse ja ühtki värsket ideed ei ole pakutud.

Tagasi on pööratud inimeste lootus maksukoormuse vähenemisele — Res Publica juhitud valitsuse jätkumisel oleks üksikisiku tulumaks riigikogu valmisisteks langenud 20-protsendini, on kirjas erakonna avalduses.

“Teiseks, euro kasutuselevõtt on lükkunud määramatusse tulevikku. Kolmandaks, valitsus pole suutnud pakkuda lahendust 2009. aastani ettevõtetele kehtiva soodsa tulumaksusüsteemi väärilise asendamise osas.”

Respublikaanid kirjutavad, et tagatipuks kavandab valitsus justiitsministri juhtimisel piiranguid sõnavabadusele ning on loobunud poliitilisest vastutusest, olgu tegu keskkonnakatastroofi või korruptiivsete kinnisvaratehingutega.

Res Publica täheldab, et peaministripartei püüab kõigest väest teha nägu, et ei tahagi kuuluda Keskerakonna ja Rahvaliiduga ühte koalitsiooni, vaid on seal justkui sunniviisiliselt.

Reformierakonna peasekretär Kristen Michal seostab Res Publica valulist avaldust asjaoluga, et kolmapäeval avalikustab Reformierakond oma esialgsed majanduspoliitilised teesid kevadisteks valimisteks.

Michal ütles, et aasta tagasi jäi parempoolne valitsus suurel määral sündimata just seetõttu, et erinevalt praegustest võimuliidu koostööpartneritest ei olnud just Res Publica nõus tulumaksu alandamise jätkumisega.

“Ainsad asjad, mis jäid Res Publica panuseks eelmises valitsuses, olid Indrek Raudse ebaõnnestunud haridusmuudatused ja Ken-Marti Vaheri vangistusplaanid,” sõnas Michal.

Michal lisas, et Res Publica eestseisuse demagoogiline avaldus näitab kahjuks, et uus loodav erakond ei ole suutnud leida oma positiivset programmi ega saanud üle erakonna kiire langusega kaasnenud kibestumisest. “Eestis on asju küll, mida paremaks teha. Saage ükskord oma kasvuraskustest üle, sõbrad.”