Opositsioon on igas korralikus parteis, ka Res Publicas, kus see tekkis selgemalt pärast erakonna endise esimehe Juhan Partsi vahetumist Veskimäe vastu. On Veskimägi ja tema meeskond ning tema vastased ehk Laari toetajad, kirjutab Postimees.

Näiteks Ene Ergma, Marko Mihkelson, Juhan Parts, Tõnis Palts, Ken-Marti Vaher, Reet Roos, Enn Pärn, Avo Üprus, Indrek Raudne ja poole häälega Urmas Reinsalu.

Kui viimastel päevadel on Isamaaliidust jäänud mulje kui ultimaatumite esitajast ning Laari läbisurujast, siis tegelikult sai tüli alguse üsna peaministriotsingu alguses, ühel esimestest valimiskomisjoni kogunemistest, kirjutab ajaleht. Sel kohtumisel teatas Veskimägi, et otsustamiseks tuleb kokku kutsuda üldkogu. Üldkogus on aga suurem osakaal Res Publical, mis oleks andnud selge eelise tema soosikule Aaviksoole.

See ettepanek tegi Isamaaliidu ettevaatlikuks. Kui kohati vägagi valjuhäälseks kujunenud vestlustest luges Isamaa välja Veskimäe mõtte “ühinemine on toimunud, mis te ikka enam teha saate”, muutsid nad oma relvaks asjaolu, et ühinemispabereid pole veel sugugi ametlikult käiku lastud.

Ühendparteil on aega veidi üle nelja kuu, et räsitud olekust märtsivalimisteks kosuda. Ise on nad oma edus üsna veendunud ja ennustavad, et valimistel tuleb vastandamine Mart Laar — Edgar Savisaar.