Riigikogu respublikaanid Ken-Marti Vaher, Avo Üprus ja Reet Roos küsivad justiitsministrilt aru seitsme eelnõu või tähtsa ülesande tähtaegse täitmatajätmise kohta, teatas Res Publica meedianõunik.

Lang peab vastama, millal valmivad süüteoga omandatud vara konfiskeerimist lihtsustavad karistusseadustiku muudatused. Valitsus ei toetanud 2005. aasta juunis Res Publica sellekohast algatust ja lubas omapoolset seadusemuudatust, seda pole aga riigikogule esitatud.

2005. aasta lõpuks pidi valmima karistusseadustiku majanduskuritegude peatükki muutev eelnõu. Ajakirjanduses ilmunud andmete kohaselt plaaniti eelnõuga muuhulgas leevendada karistusi ametialaste kuritegude eest. Riigikogu liikmed soovivad teada, kas töö nimetatud eelnõuga endiselt käib.

Samuti pidi läinud aasta lõpuks valmima korrakaitseseaduse eelnõu. Arupärijad soovivad teada, kas selle eelnõu koostamine on endiselt kavas ja mis on tinginud selle valmimise venimise.

Möödunud aasta detsembris pidi valmima ka avaliku teenistuse seaduse kontseptsioon. Saadikuid huvitab, kas Rein Lang on ministrina suuteline uue avaliku teenistuse eelnõuga välja tulema.

Arupärijad tahavad Rein Langilt teada ka seda, miks ei ole avaldatud kokkuvõtet, mille pidi tegema töörühm, mis moodustati selgitamaks, kas meie seadusandlus on tõepoolest nii lünklik, et säärased intsidendid nagu Ain Hanschmidti tehingud Ühispangas on tõepoolest seadustega kooskõlas.