Lauri Aaspõllu oli kuni kolmikliidu lagunemiseni põllumajandusministri nõunik ühistegevuse ja innovatsiooni alal. Ta on Res Publica eestseisuse liige ning maaelu- ja põllumajanduspoliitika eestkõneleja ning TÜ A-Mari juhatuse esimees, teatas ETAle Res Publia meediajuht Allar Tankler.

“Tänase Eesti poliitilised prioriteedid on olnud NATO ja Euroopa Liit,” ütles Aaspõllu. “Oleme nende eesmärkide saavutamise lävel — mis saab edasi? Usun, et Res Publica on see jõud, kes leiab lahendusi, kuidas ajaloos jätkuvalt rahvana toime tulla — et säiliks ja areneks meie maa ja meie meel, meie elumõnu ja elu-usk.”

Tankler ütles ETAle, et nii Aaspõllul, Res Publica peasekretär Ken-Marti Vaheril kui ka riiklikul lepitajal Henn Pärnal on koos kandideerimiseks vajalikud 50 erakonna liikme allkirjad. Samuti oma kandideerimissoovist teatanud EBSi rektor Olav Aarna ja Res Publica volikogu esimees Urmas Reinsalu, kelle allkirjade kogumise kohta puudus Tankleril info.

Kandideerimiseks peab soovijal olema 50 erakonna liikme, piirkonna või volikogu toetus, kandidaate saab üles seada veel kuni 10. augustini. Res Publica esimehe valivad erakonna liikmed 24. augustil toimuval üldkogul.