Repsi sõnul on Savisaare otsus lähtunud tähelepanu saamisest, kuna ühiskonnateemadel pole tal eriti midagi kaasa rääkida. "Pigem on see võib olla jälle üks viis, kuidas täna meediapildis figureerida, et ega tal väga palju neid teemasid ei ole. Tallinna teemadel ei saa Edgar Savisaar enam sõna võtta, riigi poliitikas tal tõenäoliselt väga palju ei ole öelda. Neid teemasid, mida ta käsitleb, ei ole väga palju," rääkis Reps.

"Väga suure tõenäosusega on see üks neid võtteid, millega lihtsalt veel tuletada meelde, et tegemist on inimesega, keda kiusatakse, ja ta on ju ise inimene, kes oma mainet kaitseb, ja sellega ta saab oma kaasust meelde tuletada," arvas Keskerakonna fraktsiooni aseesimees.

Repsi hinnangul ei mäleta enamik delegaate sellest kaasusest mitte midagi ja riigikohtu otsus ei oleks tõenäoliselt kuigi suur uudis. "Ma otsest sidet küll ei näe, et miks näiteks Võrumaa delegaadile see kuidagi oluline on. Inimesed võiksid ikkagi oma otsuse teha pigem selle järgi, keda nad tahavad järgmised kaks aastat näha erakonda juhtimas."

"Need inimesed, kes täna Edgarit toetavad, peavad olema nagunii immuunsed igasugustele kohtuvaidlustele. Kui kogu aeg on erakonna esimehel olnud seisukoht, et igasugused kohtuvaidlused ainult tugevdavad tema seisukohti erakonna sees ja tema toetajaskond on selles osas kindel, mismoodi siis järsku see kohtuvaidlus kuidagi teistmoodi on nendest muudest kahtlustustest ja uurimistest?" küsis Reps.

Postimees kirjutas 2010. aastal, et Savisaar küsis Venemaalt Keskerakonna jaoks 1,5 miljonit eurot. Kaitsepolitsei nimetas Kochi artikli kohaselt seetõttu Savisaart Venemaa mõjuagendiks.