"Koostöös ministriga jõudsime arusaamisele, et meie nägemused ministeeriumi avalike suhete valdkonnast on erinevad ning otsustasime astuda mööda erinevaid radu," ütles Kristo Mäe Delfile. Kristo Mäe on maaleuministeeriumis töötanud kokku neli aastat, avalikus teenistuses kokku kaheksa aastat.

Maaeluminister Martin Repinski ütles Delfile juhtunut kommenteerides, et on Kristo Mäega sõlminud kokkuleppe, et avalikkusele kommenteeritakse töölt lahkumise tagamaid täpselt nii palju, kui Mäe soovib ja tahab. "Ma ei hakka teda petma ja teistmoodi käituma ja midagi veel välja tooma," kommenteeris Repinski.

Kuigi minister jäi töötaja ametist lahkumise asjaolude kommenteerimisel kidakeelseks, selgitas ta parema meelega ministriga suhtlemise põhimõtteid: "Mul on üks selline palve veel: tegelikult praegu on tööpäev ja ma ütlen ausalt, et ministril on väga palju tööd. Ma ei taha teid solvata kuidagi, aga palun järgmine kord kirjutage avalike suhete osakonna meilile või siis sekretärile, nende kaudu jõuab info minuni. Nõnda on tegelikult väga keeruline vastata nendele küsimustele, ausalt öeldes," selgitas Repinski ajakirjanikule.

Küsimusele, kas vastab tõele väide, et Mäe ei läinud töölt vabatahtlikult ära, vastas Repinski järgmist: "Küsige palun tema käest. Tema seletab teile kõike, mismoodi see oli ja kõik need kuulujutud on täitsa alusetud, ma isegi ei sooviks neid kommenteerida."

Esmaspäeva õhtuks olid kadunud ka Mäe kontaktid ministeeriumi koduleheküljelt. "Saan aru, et vabaksjäänud töökohale korraldatakse konkurss," kommenteeris maaeluministeeriumi avalike suhete osakonna nõunik Eva Lehtla Maalehele.