"Ma usun, et Kaja sõnu päris töö ja poliitiku töö vastandamises on natuke valesti tõlgendatud. Nii töö riigikogus kui ka Kaja töö Europarlamendis ongi päris töö. Nagu ka kõigi teiste elukutsetega alustades juristist lõpetades väikeettevõtjatega. Igas eluvaldkonnas on oma spetsiifika, säravad isiksused kui ka veidi tagasihoidlikumate võimetega inimesi," ütles 34-aastane riigikogulane Remo Holsmer Delfile.

"Ideaalse riigikogu liikme või poliitiku" žabloon on Holsmeri sõnul pidevas arengus seotuna ühiskonna ootuste ja suundumustega.

"Kas siseminister peaks tingimata olema eelnevalt töötanud liikluspatrullis või sotsiaalminister kirurgina? Kas ajakirjanik, kes ühiskonnas toimuvaid protsesse analüüsib, on automaatselt hea riigikogu liige? Ühest vastust pole, leidub nii häid kui halbu näiteid ja kokkuvõttes on ikkagi asi inimeses endas - tema isikuomadustes, töötahtes, õppimisvõimes, suutlikkuses eesmärke saavutada, olulise eristamises ebaolulisest jne," leiab noor riigikogulane.

"Pelgalt inimese eluloo pealt mingeid järeldusi teha ei ole kõige adekvaatsem lähenemine. Eelistaksin arutleda töö sisu üle. See võimaldab märksa objektiivsemalt hinnata, kas üht või teist eelnõud kaitstes või mõne valdkonnaga spetsiifiliselt tegelenud riigikogu liige on oma tööd hästi või halvasti teinud," lisas Holsmer.

Reformierakonna liige ja Euroopa Parlamendi saadik Kaja Kallase ütles Delfile antud intervjuus, et tema arvates võiks poliitik enne Toompeale jõudmist töötada ka mõnes muus valdkonnas ning elu näha.

Remo Holsmer on lõpetanud Tallinna reaalkooli ning 2002. aastal Tallinna Tehnikaülikooli avalik halduse eriala bakalaureuseastme. Samal aastal astus ta Tartu Ülikooli avaliku halduse magistrantuuri.

2000. aastast kuulub Holsmer Reformierakonda. 2005–2011 oli ta Tallinna linnavolikogu liige. Holsmer on töötanud Tallinna abilinnapea nõunikuna, Kristiine linnaosa vanemana, peaministri nõunikuna, BC Kalev/Cramo mänedžerina ning Reformierakonna fraktsiooni nõunikuna. 2011. aastast on ta XII riigikogu liige ja Reformierakonna fraktsiooni aseesimees.

Holsmer on ka AS Tallinna Sadama nõukogu liige, Elektriraudtee AS-i nõukogu liige, OÜ Infashioin osanik ning OÜ Gentle Touch osanik.