Viimati oli Herman avalikkuse huviorbiidis mullu aprillis, kui kohalikus vallavolikogus läks võimuvõitlus isegi niikaugele, et sellesse kaasati ka uurimisorganid.

Nimelt oli Herman siis üks kahest oravaparteilasest, kes soovis umbusaldada Viimsi vallavolikogu esimeest Aarne Jõgimaad. Viimasel oli aga omakorda väidetav lindistus, kus Herman üritas pakkuda ühe tehingu näol väidetavalt altkäemaksu, kirjutas toona Eesti Päevaleht.

Äriregistri andmetel oli Herman Eestis seotud vähemalt kümmekonna ettevõttega erinevalt elualadelt ning läbi aastate on ta olnud väga helde erakondade rahaline toetaja. Näiteks kirjutas Ärileht juba 2005. aastal, kuidas Herman annetas ühes kvartalis Reformierakonnale tervelt 150 000 krooni.

Samas oli Herman ka üks osaline Äripäeva poolt lahti harutatud skeemist, millega Pärnus ärihuvisid omavate ärimeeste firmad rahastasid varjatult Mart Viisitamme saamist eelmiseks Pärnu linnapeaks.

2008. aastal võis aga Hermani leida Eesti Ekspressi miljonäride edetabelist, kus mees jagas kohti 165.-195."Krasnojarskis sündinud reformierakondlane ja oravapoliitika rahastaja. Harrastab kinnisvaraäri Tallinna kesklinnas, Pirital ja mujal," kirjutas leht selgituseks toona.

Reformierakonda kuuluv Viimsi vallavolikogu liige Robert Herman sai laupäeval jahil juhtunud tulirelvaõnnetuses haavata ning suri hiljem haiglas.

Kinnisvaraärimees Robert Herman kandideeris ka sügisestel kohalike omavalitsuste valimisel Viimsi vallas Reformierakonna nimekirjas.

Jaga
Kommentaarid