Neljapäeval, 3. novembril kella 14 ajal juhtus traagiline liiklusõnnetus Rakvere lähedal Pärnu-Rakvere-Sõmeru maantee 169. kilomeetril, kus sai surma Viru Kliima kaubiku Fiat Ducato juht ning sõiduauto Volkswagen Passati juht ja kaasreisija.

Viimastel andmetel põhjustas liiklusõnnetuse Kariväraval vastassuunavööndisse kaldunud kaubikujuht, teatas prokuratuur tunnistajate ütlustest saadud info põhjal.

"Tunnistajate ütlustest nähtuvalt sõitis kaubik Fiat Ducato Tapalt Rakvere suunas ja sõiduauto Volkswagen Passat Rakverest Tapa suunas. Kaubik kaotas juhitavuse ja kaldus vastassuuna vööndisse, kus toimus kokkupõrge vastassuunast lähenenud sõiduautoga. Liiklusõnnetuses hukkusid kõik sõidukites viibinud isikud. Täpsemad liiklusõnnetuse põhjused selgitatakse välja määratava liiklustehnilise ekspertiisi käigus," lisas Viru ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Enn Pustak.

Õnnetuses suri Volkswagenit juhtinud 67-aastane mees ja kõrvalistuja 84-aastane naine. Hukkunud kaubikujuht oli 51-aastane mees, kes ei olnud kinnitanud turvavööd. Lisaks ei olnud kaubikul nõuetele vastavaid talverehve.

"Kui ta oleks turvavööd kasutanud, oleks ta elus olnud," ütles PPA peadirektor Elmar Vaher eilses "Aktuaalses kaameras", avaldades nördimust, et kui liikluses samamoodi jätkatakse, hukkub veel palju inimesi.

"Kutsun kõiki autojuhte ettevaatlikkusele. Talviste teeoludega harjumine võtab paratamatult veel aega. Pigem sõita piirkiirusest aeglasemalt. Kui roolis olles tunnetad, et ohutult kohale jõudmiseks tuleb maanteel sõita 60 km/h, siis tuleb seda teha," ütles Ida prefektuuri operatiivjuht Kalle Kuusik.