Reivik vastas ministeeriumile, et Tšehhi ettevõte Sans Souci International ei kasuta Vabadussõja võidusamba väljatöötamiseks tema ega tema lähikondlastega seotud ettevõtet, kirjutab Eesti Päevaleht Online.

"Valgustuslahenduste väljatöötamisel abistab Volta võidusamba autoreid, tehes seda tasuta. Meile teadaolevalt puudub tänaseks veel valgustuse lõplik lahendus, kuna see on autorite poolt arendusstaadiumis. Autorite abistamine parima valgustuslahenduse leidmisel ei tekita huvide konflikti, kuna AS Volta on andnud oma tehnilised võimalused autorite käsutusse tasuta, ega pretendeeri ka väljatöötatava lahenduse tarnijaks," kirjutas Reivik.

Reivik lisas, et Sans Souci on väljendanud soovi kasutada Voltas väljatöötatud LED prožektoreid Monaco meremessil. "Lepingu sõlmimisel teavitame sellest koheselt kaitseministeeriumi," lisas ta.

Reivik kirjutas lõpetuseks, et tema ega tema lähikondlased ei ole pidanud läbirääkimisi Vabadussõja võidusamba rajamisega seotud tööde teostamiseks, kuna see ei kuulu tema tööülesannete loetelusse ning kogu protsess on kaitseministeeriumi hallata.

"Olen enda arvates täitnud minuga sõlmitud käsunduslepingut hoolsusega ning heas usus, võttes arvesse käsundiandja soove ja juhiseid, olen tegutsenud lojaalselt, käsundiandja jaoks parima kasuga ja vältides kahju tekkimist," kirjutas ta.

Eesti Päevaleht kirjutas täna, et õhus on vänge kahtlus, et Vabadussõja võidusamba rajamise riigipoolse korraldamisega tihedalt seotud ärimees Aivar Reivik võib olla kasutanud või kasutamas sambaprojekti endaga seotud uue valgustusäri eduks või isegi sambale valguslahenduse pakkumiseks.