Eile peatus kell 16.52 Tartust Tallinna poole väljunud Elroni rong Kiltsi peatuses ning reisijatel paluti taristu rikke tõttu rongist lahkuda.

Elroni liikluskorralduse juhi Pille Pärnjõe sõnul ei saanud rong Kiltsi jaama 1. teele jõudes taristurikke tõttu enam Tallinna poole edasi sõita.

"Seepärast oli vajalik rongi manööverdamine 3. teele, kust sai sõitu Tallinna suunas jätkata. Kuna manöövrite tegemine koos reisijatega ei ole ohutuskaalutlustel lubatud, tuli paluda reisijatel manöövri ajaks rongist väljuda,“ kommenteeris Pärnjõe.

Vaatamata mõningatele kahtlustele välistab Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo võimaluse, et problemaatilisele 1. teele sõitmine võinuks olla rongijuhi poolne viga või Elroni ja Eesti Raudtee vaheline kommunikatsiooniviga.

"Rongijuht, sõltumata oma staažist, ei saa „kogemata“ valele teele sõita – rongid saavad jaamas sõita ainult teele, kuhu Eesti Raudtee nad läbi oma liiklusteenistuse juhib. Kui antud viga oleks olnud ette teada, oleks Eesti Raudtee kõnealuse rongi tõenäoliselt kohe 3. teele suunanud," tunnistas Kongo.

Ühe rongis viibinud reisja sõnul jõuti Tallinna umbes 20-minutilise hilinemisega.