Reinsalu ütles Delfile, et Venemaa invasioon Krimmi on päädinud sellega, et faktiline okupatsioon on nüüdseks lõpule viidud ning vaid mõned tugipunktid ei ole veel kontrolli all. "Oht sellele, et Venemaa oma invasiooni laiendab ka Ukraina idaosale, on kõrge," lisas Reinsalu.

Kaitseminister lisas, et kogu rahvusvahelise kogukonna hoiak peab olema jäik. "See, et okupeerimine leidis aset veretult, ei tähenda, et ei tuleks rahvusvahelise õiguse kohaselt vastutada. Esiteks tuleb anda hinnang, et tegemist on agressiooniga ja teiseks peab Venemaa oma agressiooni lõpetama," leidis Reinsalu. Ministri sõnul on oluline ka, et lääs on selgelt võimeline Venemaa suunal sanktsioone teostama ja vastutavad inimesed neid ka kandma panna.

Samuti peaks teravalt tulema arutluse alla Venemaa liikmelisus erinevates rahvusvahelistes organisatsioonides.

"Kui lääs ei reageeri, siis on see agressori jaoks julgustav samm Krimmi liitmiseks Venemaaga ja invasiooni laiendamiseks," lisas Reinsalu.

Meie jaoks on aga Reinsalu sõnul oluline see, et Venemaa sammud teise riigi suunas on muutnud julgeolekuolukorda meie regioonis.

"Kui meie naaberriik okupeerib teist riiki, siis see muudab julgeolekusituatsiooni ja seda muidugi halvemuse suunas," ütles minister.

Välisminister Urmas Paeti ütles täna, et Eesti on väga mures pingete süvenemise pärast Ukrainas. "Vene parlamendi otsus lubada kasutada vägesid Ukrainas on selge oht Ukraina suveräänsusele ja territoriaalsele terviklikkusele," ütles ta.

Paeti sõnul tuleb Vene sõjalised ähvardused ja tegevused Ukraina vastu peatada. "Krimmis ja ka teistes riigi piirkondades tuleb osapooltel teha kõik selleks, et konflikti areng peatuks ning asuda pingeid vähendama. Samuti tuleb Euroopa Liidul ja OSCE-l Ukraina pingelistesse piirkondadesse saata vaatlejad," lisas ta.

Eesti peab oluliseks Euroopa Liidu, NATO ja OSCE erakorraliste kohtumiste kiiret kokkukutsumist Ukraina kriisi ja toimunud rahvusvahelise õiguse rikkumiste aruteluks.