"On üllatav, et tervise- ja tööministri Jevgeni Ossinovki sõnul on äärmuslik islamistlik näokatete kandmise praktika moeküsimus. See ei ole seda. Küsimus on selles, kas me tolereerime Eestis äärmuslike islamistlike praktikate viljelemist või seisame enda kultuuriruumi, väärtuste ja julgeoleku eest," sõnas Reinsalu ja lisas, et ka avaliku arvamuse uuringute järgi ei peeta nn burkakandmist avalikus ruumis normaalseks nähtuseks.

"Küsimus on selles, millised ühiselu reeglid Eestis toimivad. Ma ei nõustu, et äärmusislamistlike näokatetega isikud saaksid loa töötada ja liikuda koolides, haiglates, lasteasutustes. See pole okei, kui võtame instinktiivse kõikelubatavuse hoiaku ega hoia enda kultuuriruumi oma tavade ja kommete jaoks," arvas Reinsalu, kelle sõnul on justiitsministeeriumi võimalikud kavandatavad piirangud on kooskõlas Euroopa Inimõiguste konventsiooniga.

"Mis puudutab Ossinovski poolt väljakäidud „moeteemat“, siis hügieen ja tervis pole mingi moe- ja naljaasi ning terviseministril peaks olema elementaarne teadmine, et arstid ja hügienistid soovitavad justnimelt kanda sandaale sokkidega."