Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esimees Mart Helme ütles Delfile, et EKRE fraktsioon kohtub Reinsaluga alles homme. Teemaks ei ole niivõrd umbusalduse ajendiks saanud skandaal kuivõrd muud küsimused.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esimees Jevgeni Ossinovski kinnitas, et SDE fraktsioon arutab teemat alles kolmapäeva õhtul, kuid kinnitas et üks fraktsiooni liige kavatseb Reinsalu umbusaldamist toetada.

Reformierakond andis Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluvale justiitsministrile tänaseni aega ametist tagasi astuda, vastasel juhul ähvardab Reinsalu riigikogus umbusaldusavaldus. Oma toetust Reinsalu umbusaldamisele on väljendanud ka mitmed Sotsiaaldemokraatliku Erakonna ja Keskerakonna saadikud.

Tagasiastumist nõutakse Reinsalult lõppenud nädalal Eesti Päevalehes ilmunud arvamusloo tõttu, milles ta nimetas "kanakarjaks" kriitikuid, kes taunisid Eesti Vabariigi 100. aastapäeva kontsertetenduse korraldamise andmist teatrile NO99. Lisaks väljendas Reinsalu samas arvamusloos kahetsust, et on varem naistevastase vägivalla hukka mõistnud.