Reinsalu sõnul käsitleb valmiv poliitika Eesti veteranidena nii välismissioonidel osalenuid kui ka rahuajal Eestis teenistusülesandeid täites vigastada saanud kaitseväelaseid.

„Kõik need inimesed on nii ohtlikel välismissioonidel osaledes ja vigastada saades andnud endast väga palju, mistõttu on Eesti riigi kohuseks neid inimesi tunnustada ja toetada,“ ütles kaitseminister.

Reinsalu sõnul koondab valmiv veteranidepoliitika ühte kohta kokku kõik senised veterane ja vigastada saanud kaitseväelasi puudutavad tegevused. „Seejuures tuleb leida võimalused, kuidas riigipoolset tuge veelgi suurendada ja lahendada mõningaid seni ilmnenud kitsaskohti,“ rääkis Reinsalu.

„Samas tuleb meeles pidada, et veteranid on oma tegevuse ja ohverdustega osutanud suure teene kogu Eesti ühiskonnale. Seetõttu peame mõtlema mitte ainult konkreetsete riigipoolsete tagatiste parandamisele, vaid ka sellele, kuidas suurendada ühiskondliku toetust ja tunnustust,“ sõnas kaitseminister.

Kaitseministri nõukoja eesmärk on analüüsida erinevaid valdkondi Eesti kaitse- ja julgeolekupoliitikas, nõustada kaitseministrit ning seeläbi kaasata riigikaitse arendamisse erinevaid inimesi ja mõtteviise.

Nõukotta kuuluvad Leo Kunnas, Iivi Anna Masso, Leo Mõtus, Erik Reinhold, Aivar Riisalu, Hannes Toomsalu, Toomas Luman, Toomas Peek, Jaak Valge, Eerik-Niiles Kross, Toomas Hiio, Raivo Tamm, Tõnu Tannberg, Vello Väinsalu, Martin Hurt, Kaido Pihlakas ja Andres Anvelt.