Reinsalu ütles Delfile, et Reformierakonnas olnud jama kahjustas nii või teisiti usaldustkogu poliitika vastu, mistõttu peaks olema kõigi poliitikute ülesanne leida lahendusi, kuidas edasi minna.

"Tegin kohtumisel ettepaneku, et erakonnajuhid koos presidendiga teeksid ühisavalduse e-valimiste toetuseks. E-valimistel pole mingit seost Reformierakonna hääletusviisidega. Savisaar vastas sellele paraku hoopis üleskutsega e-valimised sügisel ära jätta. See on poliitiline ja vastutustundetu mäng," ütles Reinsalu.

IRLi juht lisas, et tema arust on presidendi üleskutse lahenduste otsimiseks igati mõistlik ning vajalik.

"Demokraatia oluline nurgakivi on selged mängureeglid. Need mängureeglid on vabade valimiste selgroog: ühetaolisus, salajasus, otsesus, võrdsus. Praeguse juhtumi pealt püüab Keskerakond kahetsusväärselt jätkata pikaaegsed kava diskrediteerida e-valimisi. Kui üks valimistel osalev erakond ütleb, et valimisreeglid ei ole legitiimsed, siis on see tõsine demokraatliku usalduse kahjustamine," leidis Reinsalu.

Reinsalu leidis ka, et kuna erakonnad on aastatega liikmete arvult suurenenud, siis võiks olla mõistlik ka teatud reeglid seaduses määrata.
Üks ettepanek oleks kaitseministri sõnul seadusega selgelt erakondade valimistel kehtestada valimiste otsesuse nõue. "Volitusteta ning tuvastamata identiteediga valimiste võimalus tuleks kaotada," ütles Reinsalu.