Reinsalu sõnul on inimeste tuleviku aluseks töö läbi tehtav pingutus, mitte poliitika, et tööd mittetegev inimene peab elama paremini, kui tööd tegev inimene

"Euroopas on selline poliitika läbi kukkunud sest teiste inimeste raha, mida sotsid on rahva rõõmuks ümber jaganud, on ootamatult otsa lõppenud. Me peame õppima teiste vigadest, mitte neid kordama. Taolise suure maksutõusuga lõhuksime just tööd tegevat keskklassi. See tähendaks näiteks nii arstide kui õpetajate suuremat maksukoormust, misläbi suureneksid ka koolide väljaminekud vastava sotsiaalmaksu tõusu tõttu," märgib IRLi juht.

"Me ei usu, et sotsid on targemad kui pered ja ettevõtted, kellelt nad senisest ligi kümme protsenti enam raha ära võtta ja siis kasvava bürokraatia toel ümber jagada soovivad. Selline tegevus mitte ei kasvata majandust vaid kahandab, sest umber jagatav raha tuleb ettevõtete ja tarbijate taskust, tänu millele jäävad tegemata uued investeeringud töökohtade loomiseks. Nii kaotavad inimesed sotside poliitika tõttu kahel viisil: A) nende sissetulekud ei tõuse ja B) nende maksud kasvavad."

Eelmisel nädalal populaarseimaks erakonnaks tõusnud SDE juht Sven Mikser näeb Eestis võimalust "mõneprotsendiliseks" maksutõusuks.