"Me ei tohi kahtluse alla seada neid põhimõtteid, millest oleme 20 aastat lähtunud ning mis on toonud Eestile edu," rääkis Reinsalu. "Astmeline tulumaks, vastutustundetu majanduspoliitika ning Eesti konkurentsivõime halvendamine maksutõusude näol ei ole tõsiseltvõetav poliitiline alternatiiv. Riigieelarve tasakaal ning stabiilne elujärje paranemine ei ole meeltmööda vasakjõududele ning selle ärahoidmiseks ollakse valmis äärmuslikeks sammudeks."

Reinsalu sõnul seab Keskerakonna venitamistaktika reaalselt ohtu taastuvenergia tasusid vähendava seaduseelnõu vastuvõtmise, mis erinevalt aktsiisimäära vähendamisest ei tekitada eelarvesse tulude alalaekumist, ent vähendab samuti inimeste elektriarvet.

"On üheselt selge, et riigikogu töö blokeerimise eesmärk ei ole elektrihinna alandamine vaid poliitiline võimuvõitlus ja riigis ebastabiilse õhustiku loomine. Teame, et sotsiaaldemokraatlik erakond flirdib juba mõnda aega erakorraliste valimiste mõttega ning riigieelarve menetlemise takistamine on selleks üks reaalsemaid võimalusi," ütles Reinsalu.

Uuest aastast peaks tema sõnul jõustuma seadusemuudatused, mis mõjutavad olulisel määral mitmeid eluvaldkondi. Nende seaduste vastuvõtmise edasilükkumine toob määramatust riigiasutustele, ettevõtjatele ja Eesti perekondadele.

"IRL kutsub opositsioonierakondi riigieelarve blokeerimist lõpetama ning asuma tagasi mõistliku töökorralduse juurde. IRL-i fraktsiooni esimees Kaia Iva on homseks kokku kutsunud nelja riigikogu erakonna esindajad, et arutada võimalusi tekkinud ummikseisust väljumiseks," lisas Reinsalu.