"Minu ühemõtteline seisukoht on, et muutunud julgeolekuolukord sunnib meid kõiki oma kaitsevaldkonna tegevusi ümber hindama. IRL on teinud ettepaneku suurendada investeeringuid reaalse sõjalise võime kasvatamisse. Oleme teinud ettepaneku kõigile erakondadele selline rahvuslik riigikaitse ettepanek sõlmida," rääkis Reinsalu.

"Seoses sellega on mõistlik vaadata üle ka riigikaitse investeeringute kava, samuti investeeringud eri objektidele," ütles Reinsalu. Ta pakkus, et Riigi Kinnisvara AS võiks justiitspalee ehitamise edasi lükata ja selle asemel soetada varustust kahe brigaadi väljaarendamiseks, et riigieelarve tasakaal ei halveneks.

Mis konkreetseid printerite hankeid puudutas, siis toimusid need üldise protseduuri järgi, mille kohta oskab Reinsalu sõnul kommentaare anda kaitsevägi. Ta märkis, et lisaks sõjatehnikale vajab kaitsevägi ka toetavaid tegevusi.

Tänane Eesti Päevaleht kirjutas, et kaitsevägi kavatseb sel aastal kulutada 7,2 miljonit eurot printerite ja nende tarvikute ostmiseks ja hooldamiseks.