Poole aasta eest vaenutsevatesse leeridesse lõhenenud erakonda ühendada lubanud Reinsalu teatas Delfile, et IRL jätkab jõudsat tegevust, mille keskmes ei ole mitte erakond kui eesmärk, vaid IRLi inimeste nägemus Eesti tulevikust.

Tal oli hea meel, et lõppenud hooajal suutsid nad langetada põhimõttelised reformivad otsused mitmetes eluvaldkondades. Vastu võeti tasuta kõrghariduse seadus, vanemapensioni seadus ja kaitseväeteenistuse seadus.

"On selge, et elukvaliteedi tagaja on haridus. Kõrghariduse ümberkorralduste kõrval kiitis valitsuskabinet heaks ka üldhariduse kaasajastamise kava," nentis Reinsalu.

"Valitsuspoliitika kõrval on erakonnas alanud arutelu erakonna visiooni
projekti üle, toimub liikmeküsitlus ning suvel leiame kindlasti aega ka
puhkamiseks," lisas Reinsalu.

Juulis toimuvad suvepäevad, 20. augustil ERSP loomise päeval
tähistatakse IRL-i sünnipäeva. "IRL on ärgas erakond, kus ideede paljusus on normaalne keskkond. Me ei koondu mitte erimeelsuste, vaid põhimõtete ümber," lisas Reinsalu.

"Juunikuine IRL-i ümarlaud eesti rahva kestmise teemal näitas, et väärtusi ja hoiakuid kujundava rahvastikupoliitikaga suudame positiivseid muutusi esile kutsuda. Nüüd on küsimus poliitilises tahtes. Selleks, et arutada Eesti rahvastiku olukorda riiklikult tähtsa küsimusena kutsus IRL kokku riigikogu istungi septembris," lisas Reinsalu.