"Kui seal nimekirjas on ainult Eesti ärimehed, siis nad hakkavad ära võtma ainult Reformilt, IRLilt, sotsidelt ja valimisliidult Vaba Tallinna Kodanik," ütles Toomla Delfile.

"Kui seal on ka vene nimedega ärimehi, kes võiksid hääli koguda Lasnamäel ja Põhja-Tallinnas, annaks see jumet juurde," arvas Toomla. Valimisliidu nimi avaldati täna ka venekeelsena, seega võib seda jumet olla küll.

Valimisliidu eestvedajate lubatud 80-st nimest võiks Toomla arust ligi 10 olla tuntud nimed ja ülejäänud 70 ei etenda ilmselt erilist rolli. Kuivõrd suudab valimisliit kaasa aidata ainuvõimu kukutamisele, sõltub Toomla hinnangul sellest, kas suudetakse 5 protsendi künnis ületada või mitte.

"Kui nad saavad ligi 6 protsenti häältest, siis nad teevad Keskerakonna olukorra pisut raskemaks. Kui nad künnist ei ületa, aitavad nad kaasa ainuvõimu säilimisele," ütles Toomla.

Seost Sõõrumaa ja Savisaare vahel kinnitab Toomla sõnul asjaolu, et valimisliit ei välistanud koostööd Keskerakonnaga ja seega ei tule tõenäoliselt enam ka Savisaare nimekirja. "Kui ta (Sõõrumaa - A.P.) kuu aega tagasi teatas valimisliidu moodustamist, seostati seda Savisaarega."