Taagepera soovitab meil hinnata end kainelt, kerge kaldega optimismi poole. Seada optimistlik siht selle osas, mis elus tõesti loeb, ja näidata vahendid ning ajakava, kuhu millal jõuda. Taagepera sõnul ei maksa majanduslikust kitsenemisest samavõrra paanikasse minna kui aasta-kahe eest ülemeelseks mindi, kirjutab Maaleht.

Taagepera peab viie rikkama riigi sekka jõudmist mitte võimatuks vaid ebasoovitavaks, kui selle peidetud hinda vaadata. “Et Euroopa viie rikkama hulka jõuda — selleks pole Reformierakond pakkunud ei ajakava ega vahendeid, peale selle, et rügame senises vaimus edasi. Ei öelda ka, millist 20 riiki peame kamandama seisma jääma, nii et saaksime neist mööda minna.”

Kõige tõsisem on Taagepera sõnul aga see, et siht ise on hale. Mis kasu on rikkusest ja luksusest, kui tervis ja inimsuhted on läinud ületöötamise ja alausaldamise nahka? Jah, Eestis on veel palju neid, kel ka rahaga ostetavat rohkem ära kuluks. On aga päris palju ka neid, kes ei saa aru, et neil on seda prahti juba küllalt ja nüüd on hetk oma aega panna mujale kui rohkema raha saamisele ja laiaks löömisele.