"Ma saan aru, et kaua avalikkuse ees üht joont ajanud peaministril on kindlasti raske tunnistada tehtud eksimusi," ütles Raud Delfile.

Raud lisas veel, et tahaks uskuda, et Ansipi vabandus oli siiras, kuid seda saab otsustada ainult järgnevate tegude põhjal. "Saame niisiis näha," ütles Raud.

Raud ei ole nõus seisukohaga, et praegune kriitikalaine on tingitud ainult üleilmsest majanduskriisist ja sellega kaasnevast ängist.

"Eesti elanikud on ju korduvalt osutanud oma võimet raskustega toime tulla - ainult et peab olema selge, mille nimel. Nii paljude erineva maailmavaatega inimeste ühine pahameel võimu vastu on tingitud esmajoones sellest, et võim ise pole pidanud meid dialoogi vääriliseks. See on võtnud usalduse, mille taastamiseks lihtlauselisest vabandusest kahjuks enam ei piisa," sõnas Raud.

Peaminister ja Reformierakonna esimees Andrus Ansip ütles eile valitsuse pressikonverentsil Eesti rahvusringhäälingu ajakirjaniku küsimusele vastates, et ta vabandab.

"Pikale veninud finantskriis on lähedalt puudutanud paljusid inimesi, nad elavad ängi välju protestides, protestikirju kirjutades ja neile allkirju kogudes," avaldas Ansip arvamust.

Ajakirjanik Rain Kooli uuris Ansipilt seejärel, kas too ei leia, et vabandamine puhastaks õhku ja muudaks ka võimalike seadusemuudatuste tegemise seoses erakondade rahastamisega lihtsamaks.

Sellele küsimusele oli Ansipil lühike vastus: "Jah, ma vabandan."