„Tõepoolest kontrollis maksuamet minu füüsilise isiku eelmise aasta tuludeklaratsiooni ja leidis sealt ka ebatäpsuse,“ ütles Raud Delfile, kui küsisime, kas teda on pärast mulluseid arvamusartikleid kiusama hakatud. „Aga usun meelsasti, et tegemist oli rutiinse pistelise kontrolliga.“

Raud täpsustas, et tegemist oli ühe 31. detsembril 2011. aastal laekunud deklareerimata tasuga ja etteheiteid maksuametile tal pole.

Tänane Eesti Ekspress sahistas ka, et Rauale tehti selgeks, et riiklikest toetustest või eurorahast pühkigu igavesti suu puhtaks. Seda sahinat Raud ei kinnitanud. „Vihjet, et riiklikke toetusi ma enam kunagi ei saa, mulle keegi teinud ei ole,“ ütles välismaal viibib professor mailitsi.

Riigikontrollil oli Rauaga tegemist seoses Tallinna ülikooli Narva maantee hoonete ehitusega.
Raud on selle seiga selgituseks varem öelnud, et ülikooli Narva maantee hoonete rekonstrueerimise ja laiendamise ettevalmistused olid alanud juba ammu enne tema rektoriks saamist 2006. aasta mais.

„Ülikool järgis haridusministeeriumi soovi saada kinnisvaraliste vajaduste täpset kirjeldust ning eskiisprojekti saamiseks korraldati hange. Ülikooli vajadused täpsustati juba koostöös arhitektuuribürooga. Kõik see toimis ülikooli kinnisvaraosakonna järelevalve all,“ kinnitas Raud juba mullu novembris. „Struktuurifondide toetusmeetme tingimused avalikustati hiljem. Rakendusasutus kontrollis põhjalikult ülikooli taotluse vastavust nendele tingimustele ja tulemus oli positiivne, millele viitab ka asjaolu, et toetus ülikoolile eraldati.“

Raud küsis mullu oktoobris Eesti Päevalehes ilmunud artiklis, kuidas peab tundma end ühiskond, mis on suures osas veendunud, et teda valitsevad moraalsed värdjad? Ehkki Raud sai enda sõnul asjade väljaütlemise eest paljudelt kiita, ei meeldinud see mõistagi võimulolijatele.