“Ei kohelda võrdselt, seda koheldakse võrreldes teiste teatritega oluliselt paremini, sest tema rahastamine on märkimisväärselt suurem,” vastas Lang ajakirjaniku küsimusele, kas Vene teatrit koheldakse teistega võrdselt.

Kui kõrvutada teiste teatrite külastajate arvu Vene teatri külastajate arvuga, siis jääb Vene teater teistele teatritele alla, aga teda rahastatakse teiste teatritega samadel alustel, rääkis minister.

“Vene teatri juhtimine on väga kõvasti paranenud,” kinnitas Lang. Tema sõnul käib normaalne loominguline tegevus, millele peavad hinnangu andma teatrikriitikud.

“Publik on hakanud sinna tagasi tulema, Vene teater väärib kindlasti toetust,” kinnitas Lang ja lisas, et Vene teater on üks neist teatritest, kes saavad saastekvoodi raha eest uue lavavalgustuse.

Valitsus kiitis tänasel istungil heaks riigi kasutamata saastekvoodi (AAU) müügi Jaapani suurkorporatsioonile Marubeni Corporation kogumahus 1,5 miljonit AAUd.

Energiasäästlikud prožektorid lähevad kasutusse Rakvere ja Vene teatris, Endlas, Ugalas, Nukuteatris, Vanalinnastuudios ja Vanemuise teatris ning kontserdimajas.