“Justiitsminister esiteks ei sekku sellesse, mida teevad tema alluvad puhkuse ajal. See, kui meil on olemas ametnikke, kes puhkuse ajal tegelevad oma tööga ja tahavad teada, mis nende haldusalas toimub, on minu arust ülimalt positiivne,“ arvas Lang Kuku raadiole antud intervjuus.

“Olen ka mina käinud vaadanud vanglas, mis toimub, ja mitte alati tuginenud ainult vangladirektori informatsioonile,” selgitas Lang.

Lang tahtis teada, kas Eesti Ekspress kavatseb samasuguseid kirjutisi kirjutada ka siseminister Marko Pomerantsist, kes teatavasti tegutses siin päästjana ja piirivalvurina. “Mulle tundub selline klapperjaht lausa koomiline,” ütles Lang.

Eesti Ekspress kahtlustas eilses online-uudises, et justiitsministeerium soovib oma Priit Kama vanglapuhkuse pressiteatega saboteerida ajaleheartiklit, mis ilmselt ilmub neljapäeval. “Mina soovitaks Priit Hõbemägil arsti juurde minna!“ hüüatas minister.

“Kui meie ministeeriumi poole pöördutakse mingisuguse küsimusega, uuritakse mingit konkreetset fakti või konkreetset sündmust, siis me anname selle vastuse kõigile meediaväljaannetele. Me ei tee pariteetseid tehinguid ega diile meediakanalitega, nagu mõnel siin on kombeks,” selgitas Lang.

“Me anname teada kõigile ja kui seda peetakse saboteerimiseks, kuulub see tõesti meditsiinivaldkonda,” arvas minister.

Küsimusele, kas asekantsler Kama sai ikkagi puhatud ja töötab võimekalt, vastas Lang, et Priit Kama on äärmiselt motiveeritud ja aus riigiametnik, kelle juhtimisel on Eesti vanglasüsteem teinud korraliku arengu.