„Tsensuuri Eestis ei ole ja vähemalt praegune valitsus ei kavatse ka kehtestada,“ kinnitas Lang ja lisas, et kui sotsiaaldemokraatidel on see kavas, siis tuleb esitada vastav seaduseparandus.

„Kui ma filmi teeksin, kindlasti kaaluksin teie võtmist peaossa,“ sõnas Lang vastates riigikogu liikme Heljo Pikhofi küsimusele, miks teiste erakondade liikmetest filme ei tehtud.

„Tavaliselt intervjueeritakse meedias neid inimesi, kes millegagi on hakkama saanud, mitte neid, kes ainult räägivad,“ sõnas Lang järgmisele küsimusele vastates.

Lang luges riigikogus ette MISA tegevuse eesmärgid ja selgitas, et projektikonkurss, mille raames AS Inforing raha filmide tootmiseks sai, vastas nendele eesmärkidele.

Lang tuletas arupärijatele meelde Eesti põhiseadust, mis ütleb, et kedagi ei tohi diskrimineerida poliitiliste eelistuste järgi.

Konkursi tingimustes ega taotluses ei olnud ära toodud ühtegi nime, kellega filme tehakse, ütles Lang. Esitatud oli üldine kirjeldus ja see sai ka komisjoni toetuse. Hindajad langetasid oma otsused üldiste teemade põhjal.

Lang märkis, et projekt ei ole lõppenud ja projekti lõpparuanne laekub 27. jaanuaril 2013. aastal.

MISA tegevuse kohta pärisid aru kümme sotsiaaldemokraati, kes märkisid, et 18 valmivast filmist kaheksas olid peategelasteks Reformierakonna poliitikud.

Sotsid märkisid, et neile torkab silma, et pärast Tatjana Muravjova määramist SA juhatajaks said MISAs tööd mitmed Reformierakonda kuuluvad inimesed. Lisaks on projektide viieliikmelisest hindamiskomisjonist kaks liiget Reformierakonnast.