Rein Lang avaldas koos IRLi liikmetega kahetsust, et välispoliitika, mida on Eestis alati hoitud sisepoliitikast ja valimisvõitlusest lahus, on tehtud mõne partei poolt kohaliku valimiskampaania osaks, teatas Reformierakonna pressiesindaja.

„Need poliitilised jõud, kes on räpasesse kohalikku valimiskampaaniasse vedanud Eesti välispoliitilise maine, ei ole kohe kindlasti Eesti patrioodid,“ märkis Lang.

„Ma ei ole oma otsusega kuidagi kahjustanud Eesti Vabariigi julgeolekut. Sergei Markov ja Vassili Jakimenko on endiselt Eestis vägagi ebasoovitavad isikud, neil mõlemal on Eestisse sisenemise keeld ning Jakimenkol jätkuvalt ka Schengeni viisaruumi sissesõidukeeld,“ ütles Lang IRLga kohtudes. Lang lisas, et tal ei ole kogu selles küsimuses olnud mitte ühtegi erimeelsust ei kaitsepolitsei ega siseministeeriumiga.

„Ükskõik kui suureks kaabakaks me Markovit ka ei peaks, ja me kindlasti teda selleks peame, ei saa me ilma tõenditeta isikutele üle-Euroopalist liikumiskeeldu kehtestada. See pole kohane õigusriigile,“ lisas Lang.