Fraktsiooni liige Jaanus Marrandi ütles Delfile, et ta ei näe enda tulevikku Rahvaliidus. Samuti on väga tõenäoline parteist lahkuja Rahvaliidu esimees Karel Rüütli. Kui Marrandi ja Rüütli lahkuksid, jääks saadikurühma alles kolm liiget — Mai Treial, Ester Tuiksoo ja Villu Reiljan. Fraktsiooni toimimiseks peab olema aga vähemalt viis liiget, kui neid on vähem, saavad liikmetest sõltumatud saadikud.

Villu Reljan ennast sellest häirida ei lase. “Kolm inimest saavad ka koguneda ühes toas ja asju arutada. Selgus on tähtsam, kui selle fraktsiooni nimi. See ei ole probleemiks. Kõike seda on arutatud ja seda on ette nähtud. See on nende otsustada. Meile ei ole nende sotsilembus teadmata,” ütles Reiljan Delfile.

“Lõppude lõpuks saab tööd teha ka teistel viisidel ja eks ta teatud mõttes takistab loomulikult, aga see ei ole mõni selline asi, mis võiks kuidagi ette nägemata olla. Seal ei ole ametnikke ja abimehi, referente,” lisas ta.

Uutest juhtidest keeldus rääkimast

Senine Rahvaliidu esimees Karel Rüütli teeb sel nädalal poliitilise avalduse oma tagasiastumise kohta. Kes Rüütli kohta täita võiks, Reiljan ütlema ei soostunud. “Milleks neid peaks keegi välja ütlema, kas peaks hakkama kaaluma läbi ajakirjanduse ja Delfi või? Ikka kongress otsustab seda ja veel ei ole keegi isegi tagasi astunud,” rääkis Reiljan.

Küsimuse peale, kas ta peab võimalikuks taas ise parteid juhtima hakata, läks Reiljan lausa endast välja ja kinnitas, et nagu on ta ka varem öelnud, ei soovi ta endiselt Rahvaliidu esimeheks hakata. “Ma olen seitse aastat seda erakonda juhtinud, mul ei ole soovi seda enam teha,” ütles ta.

Delfi andmetel peetakse uuteks võimalikeks Rahvaliidu juhtideks Arnold Rüütlit, Lauri Vitsutit, Mai Treialit või Uno Silbergi.