“Kui Villu Reiljan peaks kohtus pistisevõtmises süüdi jääma, siis peab ta lahkuma nii riigikogust kui ka erakonnast,” ütles Jaanus Marrandi võrguintervjuus Eesti Päevalehe lugejatele.

Marrandi märkis, et õigusriigis mõistab õigust siiski kohus ja ka erakond ootab kohtulahendit.

Kommenteerides Reiljani miljonilaenu erakondade suurrahastaja Urmas Sõõrumaa firmalt U.S. Invest, ütles Marrandi, et loomulikult oleks läbipaistvam ja selgem, kui laenu võetaks pangast.

“Villu Reiljan võttis laenu Urmas Sõõrumaale kuuluvast investeerimisfirmast, mis pole eraisik, vaid ettevõte. Selles ei ole iseenesest midagi seadusvastast. Erakond ei saa dikteerida eraisikule, kust ta laenu võtab. Oluline on siinjuures see, et tulud-kulud, majanduslikud huvid oleksid deklareeritud nii, nagu seda näeb ette seadus,” ütles ta.

Marrandi sõnul ei ole Rahvaliidus suuremad sulid kui ükskõik millises teises erakonnas. “Nn maadevahetuse asi pole mitte meie erakonna väljamõeldis. Kaudselt on see teema seotud erakondade rahastamisega ja minu andmetel oli Rahvaliit eelmistel valimistel sponsorite toetuse poolest alles neljas.”