Voodipäevatasu tuleb tasuda haiglast väljakirjutamisel iga haiglas ravil viibitud päeva eest, kuid mitte rohkem kui 10 päeva eest. Tasu tuleb maksta ka päevaravi eest.

Voodipäevatasu saab maksta osakonna sekretärile või polikliinikute ja erakorralise meditsiini keskuse registratuurides, teatas haigla oma kodulehel.

Tasuda saab sularahas või kaardimaksega. Erandkorras on võimalik saada kaasa arve ning tasuda ülekandega arvel märgitud tähtajaks.

Voodipäevatasu ei võeta intensiivravil viibimise aja eest, raseduse ja sünnitusega seotud statsionaarse eriarstiabi osutamise eest ja alla 18-aastastelt patsientidelt.

Samuti on voodipäevatasust vabastatud hemodialüüsiosakonnas dialüüsipatsiendid, ühiskonnaohtlikku nakkushaigust põdevad inimesed, tahtest olenematult hospitaliseeritud vältimatut psühhiaatrilist abi vajavad patsiendid ning mittetöötavad ja puuet omavad psühhiaatrilist abi vajavad patsiendid.

Ka surmaga lõppenud haigusjuhtude korral ei võta haigla visiiditasu.

Alates 10. jaanuarist on regionaalhaiglas ambulatoorse eriarstiabi ja erakorralise meditsiini osakonnas osutatud abi visiiditasuks 5 eurot.

Varem kehtis visiiditasu piirmäär sumams 3,2 eurot ning voodipäevatasu 1,6 eurot.

Visiiditasu ja voodipäevatasu tõus toob haiglatele täiendavat tulu ligi 4,5 miljonit krooni. Riigikogus mullu 20. detsembril vastu võetud eelnõu seletuskirjas on märgitud, et ambulatoorse visiiditasu arvelt suurenevad tulud umbes 3,3 miljonit eurot, voodipäevatasu arvelt 1,25 miljonit eurot.