Missiooni korraldab humanitaarorganisatsioon Eesti Arstid Aitavad Maailma koostöös välisministeeriumi arengukoostööprogrammi ja regionaalhaiglaga, seekordne sihtkoht on Chaaria Cottolengo Missionihaigla Keenias.

Sarnaselt organisatsiooni eelnevatele missioonidele viimasel kümnel aastal, planeeritakse kahe nädala jooksul patsientide opereerimise kõrval pöörata tähelepanu ka nõustamistegevusele ning kohaliku personali väljaõppele.

Missiooni juhi, regionaalhaigla üld-ja onkokirurgia keskuse juhataja dr Jüri Terase sõnul pakuvad taolised missioonid ühtemoodi naudingut nii tegijatele kui on vajalikud abisaajatele. Seetõttu pöördutakse igal aastal tagasi Aafrikasse, küll tavaliselt mõnda uude riiki, et kohata taaskord uusi hädasolijaid. "Ühise nimetajana jääb meist alati maha hulk õnnelike silmi, mis tekitab omakorda rõõmusära ka meie südameis," ütles dr Teras.

Eesti meeskonda kuuluvad veel kogenud "missioonihunt" regionaalhaigla anestesioloogiakeskuse juhataja dr Kristjan Kalling, kirurg dr Edvard Garder, arst-resident dr Liisa Vipp ja abiarst Roland Martin Teras.

"Sellised missioonid on atraktiivsed ka Eesti noortele spetsialistidele, avardades lisaks erialalistele oskustele ka teadmisi arengumaade meditsiinisüsteemis valitsevatest probleemidest,“ märkis Teras. Varasemalt on regionaalhaigla meedikud koostöös humanitaarorganisatsionidega Eesti Arstid Aitavad Maailma, Operation Hernia/Hernia International ja Välisministeeriumi Arengukoostööprogrammiga käinud missioonidel Etioopias, Keenias, Ghanas, Gambias, Indias ja Mongoolias.

Missiooni kulgemist saab jälgida Facebookist lehelt Eesti arstid aitavad maailma.