Delfi juhatuse esimehe Ville Jehe sõnul võimaldab Kommenteeritav kaart kasutajatel kaardile lisada oma kommentaare ja tutvuda teiste poolt kirjutatud kommentaaridega. Seega on tegemist uudse lähenemisega internetis kommenteerimisele.

“Kommenteeritaval kaardil saavad inimesed vahetada infot vaatamisväärsuste, piknikukohtade, teeolude ja muude kaardiga seotud paikade kohta. Lisaks on seal rubriigid kohalikele inimestele omavaheliseks suhtlemiseks,” ütles Jehe.

Kommenteeritav kaart põhineb Regio andmebaasil, mis sisaldab erinevas mõõtkavas linnade ja maa piirkkondade kaarte. Samuti on võimalik otsida aadresse kõikidest linnadest, alevitest ning alevikest.

Lokaator on teenus, mis võimaldab EMT klientidel mobiiltelefoni abil määrata oma asukohta ning näidata seda oma sõpradele kaardil. Asukoha näitamiseks saadetakse sõpradele SMS-i või emaili kaudu kood, millega saab veebikaardil vaadata sõnumi saatja asukohta selle saatmise hetkel. Lokaatori abil saab näiteks sõpru teavitada toredast pikniku- või supluskohast.

Lokaator töötab EMTi võrgus, kasutab Ericssoni MPS mobiilide positsioneerimise süsteemi, Mgine Technologies’ PinPoint-tarkvara ja Regio Veebikaarti. Regio on esimene kaardikirjastus Eestis, mille tuntumateks toodeteks on Regio Eesti Teede Atlas ning interneti kaardiserver Regio VeebiKaart. Regio kuulub Helsingi börsi lisanimekirjas olevasse DONE korporatsiooni.

Kolmapäeval annavad Ville Jehe ja Jaan Jagomägi Delfis online- pressikonverentsi, kus saab küsimusi esitada siin.