Fidenteri likvideerimismenetluses on võimalik saata võimalikud nõuded likvideerijale nelja kuu jooksul alates likvideerimisteate avaldamisest, kirjutab BNS.

Mullu 30. mail kirjutas Äripäev, et Reformierakonna kolme viimast valimiskampaaniat on aidanud teha isik või isikud, kes varjavad end avalikkuse eest Šveitsis asuva privaatpanga Bank Julius Baer ja Co Eesti pangakonto taha. Ajaleht märkis, et nende andmetel on erakonna propagandat aidanud teha Fidenter OÜ, mille ainus juhatuse liige on reformierakondlane Remo Tiigirand.

Partei teatas pärast artikli ilmumist, et lükkab tagasi väited, nagu oleks erakonna trükiseid teinud ettevõte olnud nende toetaja. Reformierakond kaebas Äripäeva juuni lõpus kohtusse ning mullu oktoobris saavutaski ajalehe üle kohtuvõidu.

Kohus rahuldas Reformierakonna hagi Äripäeva vastu ebaõigete andmete ümberlükkamise nõudes osaliselt, kohustades väljaannet avaldama oma kulul ajalehe veebi- ja paberväljaande esilehel järgmise teate: "AS Äripäev avaldas Eesti Reformierakonna kohta ebaõigeid andmeid".

Väljaande teisel leheküljel tuli avaldada valeandmete avaldamisega samas kohas ja kirja suurusega ümberlükkav teade: "Oleme avaldanud 30.05.2012 artiklis „Reformi- ja Keskerakond võiks kaaluda ühinemist“ Eesti Reformierakonna kohta tegelikkusele mittevastava faktiväite: „Sama ettevõte, kelle omanikud püüavad end varjata, omab ka Reformierakonna kaubamärki, logo ja domeeni.“ See väide on vale.".

Samuti pidi Äripäev avaldama teate :"Oleme avaldanud 31.05.2012 artiklis „R-hoolduse uus elu salapärasel pangakontol“ Eesti Reformierakonna kohta tegelikkusele mittevastavad faktiväited: „Konto kasutajaid ei ole ajakirjandusel võimalik välja selgitada, seda saab avaldada ainult Reformierakond ise” ja „Ka pole reformipartei selgitanud, miks on sellel aastal kõnealuse firmaga koostööd tegemast loobutud.” Need väited on valed.".