„Olen 18 aastat olnud eemal poliitikast ja erakondadest, sest leidsin, et olen oma töö juba ära teinud. Reformierakonda on mind kutsutud ka varem, nüüd andsin nõusoleku - tahan kandideerida Tallinna volikokku ja aidata kaasa, et Tallinnast saaks taas normaalne Eesti pealinn. Reformierakond on stabiilne tugev erakond ja väärtused, mida Reformierakond esindab, on mulle südamelähedased,“ põhjendas Eve Pärnaste Reformierakonna teatel erakonnaga liitumist.

Eve Pärnaste oli 1988. aasta jaanuaris üks esimesi, kes kirjutas alla üleskutsele luua Eesti Rahvusliku Sõltumatuse Partei. 20. augustil 1988 asutatud ERSPs oli Pärnaste viis aastat juhatuse liige ja korraldas ERSP esindajana Ajutises Sidetoimkonnas Eesti kodanike komiteede loomist. Pärnaste valiti Eesti Kongressi saadikuks ja Eesti Komiteesse, kus oli samuti juhatuse liige ja Eesti Komitee sekretär. 1991. aasta septembris valis Eesti Kongress Pärnaste Põhiseaduse Assamblee liikmeks. Eve Pärnaste kuulus riigikogu VII koosseisu.

1994. aastal asutatud Reformierakond on mõnesajast mõttekaaslasest koosnevast seltskonnast nüüdseks välja kasvanud ühe suurima liikmeskonnaga Eesti juhtiv parempoolne liberaalne erakond. Reformierakond on valitsuse juhterakond, kandes valitsusvastutust lisaks Toompeale 83 Eesti omavalitsuses.