Delfi ja Eesti Päevaleht on püüdnud kaks päeva saada vastuseid küsimustele, kas SDE ja Reformierakonna vahel on toimunud kohtumisi; kas peaminister on rääkinud või kohtunud valitsuskriisi osapooltega ja erakonna tuumikuga; kas kokku on lepitud aeg, mil Reformierakond peab välja ütlema, millal nad otsustavad Jürgen Ligi ja valitsuse tuleviku.

Eile hommikul kinnitati Reformierakonnast, et kohtumine toimub, kuid ei selgitatud detaile, samuti ei olnud keegi huvitatud, et ajakirjandus saaks kohtumisi jäädvustada.

Erakonna esimees, erakonna kontor ja riigikogu fraktsioon ei ole andnud ühtegi ametlikku seisukohta, on vaid vaikitud või saadetud sõnum, et "selgusega tuleb veel kannatada". Sisulisi kommentaare pole jagatud, ka asjaosaliste sotsiaalmeediakontod on kaks päeva sel teemal vaikinud ja erakonna koduleht ei ole samuti edastanud infot valitsuskriisi hetkeseisu kohta.

Ainsana on nädalavahetusel asjaosalistest kommentaare jaganud SDE peasekretär Indrek Saar: "Asi pole selles, et Jevgeni Ossinovski või sotsiaaldemokraadid oleksid solvunud. Probleem on muus: Jürgen Ligi on oma suhtumisega "juurteta sisserännanute" suhtes väljendanud lubamatut lugupidamatust suure osa Eesti elanike suhtes. Me oleme aastaid pingutanud venekeelse elanikkonna lõimimise nimel. Valitsuse liikme üks vastutustundetu sõnavõtt on tekitanud Eesti ühiskonnas asjatuid pingeid. Mis veel kahetsusväärsem, see on andnud neile, kes tahavad näidata Eesti lõimispoliitikat halvas valguses, tõsise lisaargumendi, mida Eesti vastases propagandas nuiana kasutada. Jürgen Ligi püüd esitleda asja kahe mehe vaidlusena näitab kahjuks, et ta ei mõista siiani, kelle ees ja mille eest ta tegelikult peaks vabandama. Seega ei ole küsimus Jürgen Ligi ja Jevgeni Ossinovski leppimises – poliitikud tülitsevad ja lepivad alatasa, see on osa poliitikast –, vaid poliitilise vastutuse võtmises. Sotsiaaldemokraadid ootavad konflikti lahendamiseks peaministrilt riigimehelikke ja läbikaalutud otsuseid, et valitsus saaks lisapingeteta edasi töötada. Umbusaldusavaldus Riigikogu ei ole kindlasti parim viis, kuidas koalitsioonis tekkinud probleeme lahendada."