Neid 14 häält ei saanud anda ühele või kahele kandidaadile, vaid igal liikmel oli võimalik välja valida kuni 14 juhatusse kandideerijat, kellest igaühele sai ta anda ühe hääle.

Eesti Ekspress leidis Lääne-Virumaalt kuus Reformierakonna liiget, kelle eest hääletas Reformierakonna sisevalimistel keegi teine. Kõigil kuuel inimesel oli võimalik anda 14 häält juhatuse valimistel, mistõttu kokku võis ainuüksi Lääne-Virumaa puhul olla tegemist 84 võltsitud häälega.

Kuna iga liige võis anda kuni 14 kandidaadile oma hääle, siis on täiesti võimalik, et võltsitud hääli on saanud väga paljud Reformierakonna juhatusse kandideerinud. Suurem osa neist on sel juhul suure tõenäosusega sattunud sellisesse olukorda vastu oma tahtmist.

Kui erakonna liikmetel on juhatuse valimisel hulk hääli, siis soodustab see juhatusse kandideerijate vahel hääletusblokkide teket. Kandidaadid juhatusse otsivad omale võimalikult palju toetajaid ja lepivad seejärel teiste kandidaatidega kokku, et kõik nende toetajad hääletavad vastastikku üksteise poole. Hääletusbloki optimaalseks suuruseks on ühe erakonna liikme häälte arv ehk Reformierakonna näitel 14.

Reformierakonna võltsija oli tõenäoliselt üks juhatusse kandideerinu või mõne kandidaadi toetaja. Kui võltsija osales mõnes hääletusblokis, siis selle bloki teised liikmed tõenäoliselt ei teadnud võltsingust, vaid arvasid, et võltsija selja taga on tegelikud toetajad, kelle hääli saab ta teistele kandidaatidele lubada.

Hääletusblokid kujunesid kurikuulsaks tüliõunaks IRLi hiljutistes tülides respublikaanide ja kampsunite vahel. Kampsunid süüdistasid vastaseid nendevastase hääletusbloki moodustamises, millega kampsunid võistelda ei suutnud ja mille tagajärjel jäid kampsunid erakonna eestseisuses vähemusse.