Reformierakonna sisehääletuse väärkasutust uuriva töörühma juht Väino Linde ütles Delfile, et praegu saab hinnata rikkumiste arvu enam kui 20 juhtumini. Hiljem teatas erakond, et rikkumisi oli kokku 24.

„Ma loodan, et neid juhtumeid ei tule juurde, kuid ei saa ka pead anda, sest me tahame teha lõpuni selgeks, kuidas asjad täpselt on,“ ütles ta. Praeguse seisuga on töörühma hinnangul see rikkumiste arv Viljandimaal lõplik.

Seni on rikkumistest partei sisevalimistel olnud kuulda Lääne-Virumaa, Võrumaa ja Viljandimaa piirkonnas. Linde sõnul puuduvad praegu andmed, et kuskil mujal oleks midagi sellist korda saadetud.

Mai lõpus kirjutas Eesti Ekspress, kuidas Lääne-Virumaal Reformierakonna sisevalimistel häältega manipuleeriti ning meelitati inimesi parteisse astuma. Ulatusliku pettuse tõttu visati parteist välja Reformierakonna Lääne-Viru piirkonnajuht ja eurosaadik Kristiina Ojuland, samuti pani ameti maha kohalik arendusjuht Taimi Samblik.

Kokku tuvastas Reformierakonna töörühm sisevalimistel 71 rikkumist kolmes maakonnas – Lääne-Virumaal, Võrumaal ja Viljandimaal. Kõik Lääne-Virumaa rikkumistega seotud hääled ja osa ka Võrumaa häältest läksid töörühmale antud selgituste kohaselt eelmisel nädalal erakonnast välja arvatud Kristiina Ojulandile. Seega on manipuleeritud 2,1% praegusele juhatusele antud häältega. Kokku anti Reformierakonna sisevalimistel 1494 häält.