Põhimõtteliselt oleks võimalik Allan Kiil erakonnast välja heita ka üksnes juhatuse liikmete kirjaliku nõusolekuga ehk meilitsi ning säärane suhtlusring on Delfi andmetel Reformierakonna juhatuses ka läbi viidud. Kiil jäi sel moel aga välja heitmata, kuna juhatuse liige Kaja Kallas oli selle vastu.

Kallas on ainuke, kes leiab, et enne süüdimõistvat kohtuotsust ei ole sobiv inimest erakonnast välja visata.

"Erakond on mittetulundusühing, kel on õigus otsustada, kes sobib või ei sobi erakonna liikmeks. Küll aga teeb mulle muret Eesti ühiskonnas leviv tendents, kus inimesi mõistetakse süüdi juba pelgalt kahtlustuse pinnalt. Meil kehtib põhiseaduse § 22 kohaselt süütuse presumptsioon, mille kohaselt kedagi ei tohi käsitleda kuriteos süüdi olevana enne, kui tema kohta on jõustunud süüdimõistev kohtuotsus," põhjendas Kallas Delfile oma otsust.

Kuivõrd Kiili meiliringiga erakonnast välja heita ei õnnestunud, siis koguneb Reformierakonna juhatus selleks sel nädalal.

Kokku saades on juhatuse liikmetel võimalik Kiili väljaheitmise üle arutleda, kuid hetkeseisuga on kindel, et meest erakonna nimekirja ei jäeta.

Liikme erakonnast väljaarvamiseks piisab juhatuse liikmete häälteenamusest.