MISA kommunikatsioonijuhi Meelika Hirmo sõnul tehti kokku tehti 18 filmi, millest kaheksa peaosas on Reformierakonna liikmed. Filmikangelasteks on Tiina Lokk, Margus Timmo, Mati Raidma, Jaanika Mölder, Kristiina Ojuland, Keit Pentus-Rosimannus, Andrei Korobeinik ja Jüri Jaanson.

Projektitaotluses polnud mainitud ühtki nime, seega juriidiliselt on projekt täidetud korrektselt. Integratsiooni sihtasutus sai tõmmata?

"Selline olukord ei ole sümpaatne," kommenteeris Hirmo. "Ühe poliitilise erakonna esindatus ei ole põhjendatud, tegu on meie jaoks esmakordse juhtumiga."

AS Inforing on MISAle kinnitanud, et inimesed valiti filmi jaoks välja edukuse ja prominentsuse alusel. Selles osas, kas Inforingil juhtus Reformierakonna ülekajastamine kogemata või sihilikult, Hirmo spekuleerida ei tahtnud.

Alust raha tagasi nõuda ei ole, kui kõik filmid on õigeaegselt esitatud ja pole abikõlbmatuid kulusid. MISA projektitaotuste reeglid ei sisalda kontrollimist, kellega filmid tehakse. Vahearuande ajaks 23. aprillil oli valmis kaks filmi, neist üks Tiina Lokiga. See aga ei andnud aimu, kuidas lõplik olukord kujuneb. Lõpparuande tähtaeg on aasta lõpus.