"See on kahtlustatava enda valik, kui palju ta millisel ajahetkel soovib ütlusi anda. Lillo kasutas oma seaduslikku õigust seekord ütlusi mitte anda," ütles riigiprokurör Heili Sepp Delfile.

Nimelt kutsuti Lillo politseisse ülekuulamisele kahtlustatavana ning sellisel juhul tuleb seaduse järgi kahtlustatavale alguses selgitada, et tal on õigus keelduda ütluste andmisest ning et antud ütlusi võidakse kasutada tema vastu.

Seejärel küsitakse kahtlustatavalt, kas ta on toime pannud kuriteo, milles teda kahtlustatakse, ning talle tehakse ettepanek anda vabalt jutustades ütlusi kahtluse aluseks oleva kuriteo asjaolude kohta. Sellest võimalusest aga Reformierakonna saadik ilmselt keelduski.

Riigiprokuratuur alustas riigikogu endise liikme, Reformierakonda kuuluva Silver Meikari arvamusloo ilmumise järel kriminaalmenetlust paragrahvi järgi, mis puudutab erakonna rahastamisele seatud piirangute rikkumist ja mille eest saab karistada rahatrahviga.

Kriminaalasja raames käis esmaspäeval keskkriminaalpolitseis ülekuulamisel Kalev Lillo, tema erakonnakaaslane Taavi Rõivas ning ka justiitminister Kristen Michal. Kui Lillo väljus ülekuulamiselt juba 45 minuti pärast, siis justiitsminister viibis politseimajas ligi 7 tundi.